Ефективна боротьба із вільними радикалами

Ефективна боротьба із вільними радикалами
29.03.2023

Вільні радикали в помірній кількості не шкідливі для нашого здоров'я і навіть необхідні для різних функцій імунної системи. Однак у надлишку вони можуть бути токсичними і призводять до негативних наслідків, один із яких – старіння шкіри.

Що таке вільні радикали?

Це найлютіші вороги нашої епідерми. Нестабільні молекули природно виробляються людським організмом у процесі спалювання кисню і перетворюють поживні речовини на енергію. При вивільненні вони можуть пошкодити клітинну ДНК, що призводить до старіння клітин. Наслідок - зморшки, в'ялість, пігментація.

Звідки беруться вільні радикали?

Наш організм самостійно виробляє ендогенні радикали для виконання різноманітних метаболічних реакцій. Протягом усього нашого життя їх більшість нейтралізують захисні ферменти. Також існують екзогенні радикали, які утворюються через негативний вплив на організм різних факторів: забруднення навколишнього середовища, куріння, стрес, вплив ультрафіолетових променів, інші види випромінювань, вживання алкоголю та неправильне харчування. Якщо з ними не боротися, вони завдають непоправної шкоди.

Вільні радикали у шкірі

Старіння шкіри, хоч і є природним процесом, може бути прискорене надлишковим утворенням вільних радикалів. Вони атакують клітинну мембрану, що складається з поліненасичених жирних кислот і агресивно її окислюють. Також вони проникають усередину клітини і діють лише на рівні ядра, вмістища генетичної інформації, і навіть лише на рівні цитоплазми. Результат – загибель клітин.

Біологічні функції білків, таких як колаген, змінюються, що спричиняє деградацію його волокон. Без цих підтримуючих структур епідерміс починає провисати і покривається зморшками, втрачає природне сяйво, стає тьмяним. На щастя, наш організм має унікальну здатність регенерації. Її фундамент - стовбурові клітини, які містяться у тканинах. Але така функція самооновлення обмежена приблизно п'ятдесятьма циклами. Тому важливо включити антиоксиданти як до свого раціону, так і догляду за шкірою.

  • Вітамін А стимулює фібробласти, підвищує синтез колагену.
  • Вітамін С зміцнює стінки кровоносних судин, запобігає куперозу та зменшує вироблення меланіну.
  • Вітамін Е вирівнює рельєф та протистоїть процесам окислення.
  • Феруловая кислота блокує синтез тирозинази.
  • Флоретин поєднує в собі захист від вільних радикалів і сприяє відбілюванню шкіри.
  • Ресвератрол нейтралізує оксидативний стрес шкіри, зміцнює міжклітинні зв'язки.
  • Катехін знижує набряклість, очищає пори.
  • Флавоноїди адають anti age дію.
  • Ізофлавони – натуральні фітоестрогени, що перешкоджають руйнуванню структури епідермісу.
  • Лікопін має чудові очищаючі та антибактеріальні властивості, зміцнює капіляри та судини.
  • Селен сприяє уповільненню процесів дегідратації.
  • Цинк зменшує секрецію себуму та звужує пори.

Косметологи рекомендують використовувати креми на основі антиоксидантів з 25 років. Адже саме у цьому віці наша шкіра починає виявляти перші ознаки старіння. Дуже важливо щодня користуватися продукцією GreenHealth з антиоксидантною дією. Ця кометика багата на вітаміни та мінерали.

Антиоксиданти в косметиці – найкращий друг втомленої шкіри

Антиоксидантна косметика включає різні засоби: маски, креми, сироватки. Їх слід застосовувати на регулярній основі. Унікальність цих засобів у тому, що вони підходять всім типам шкіри, навіть дуже чутливої, і не викликають алергічних реакцій. Але щоб від використання доглядових засобів був максимальний ефект, недостатньо у складі одного антиоксиданту. Технологи компанії GreenHealth поєднують у продуктах усі необхідні елементи: вітаміни, поліфеноли, ефірні олії та унікальні комбінації рослинних екстрактів. На нашому сайті ви знайдете склади з високою антиоксидантною активністю:

  • Крем-флюїд сонцезахисний для обличчя та тіла SPF45. Інноваційна формула крем-флюїду поєднує в собі лікування, зволоження та захист від UVA/UVB. До складу входять шість цінних антиоксидантів - олія какао, олія кокосу «Virgin», Д-Пантенол, бісаболол натуральний, алантоїн, екстракт зеленого чаю.
  • Сироватка гіалуронова "Meso-Like". Зменшує розширені пори та мімічні зморшки. Силанол гіалуронової кислоти сприяє еластичності та стимулює синтез колагену. Полісахариди фукусу та протеїни шовку у складі сироватки активізують регенерацію клітин.
  • Маска альгінатна з ацеролом. Легко адаптується до типу дерми, насичує концентратом необхідних вітамінів. Маска надає детокс-ефект і усуває шкоду, заподіяну вільними радикалами.
  • Квітковий тонік "Мальва". Складається з багатих фруктанами екстрактів мальви та ромашки, які зменшують запалення та обмежують окислення. Тонік стимулює ферментативну продукцію супероксиддисмутази, тонізує та м'яко очищає шкіру обличчя від забруднень.

Відкрийте для себе антиоксидантну лінійку, яку фахівці ГрінХелс створили на основі ретельно відібраних рослин та високоякісних інгредієнтів для найвибагливіших типів шкіри. Наша продукція - синонім краси та вишуканості.

Коментарі

Поки немає відгуків

Написати коментар

Інтернет-магазин GreenHealth.com.ua